Over ons !

Beste bezoeker van dit Weblog Genealogie,
de start van dit weblog op 22 februari 2009 is een aanzet om te komen tot het ontstaan van een groepje Beginners die zich bezig willen houden met het opzoeken en in kaart brengen van alle gegevens die te maken hebben met Mijn en Uw roots.
Alles dus, wat te maken heeft met ons voorgeslacht.

Precies een jaar geleden was ik met mijn bejaarde zuster op bezoek bij onze twee oudste broers in Australia, waar wij ruim 3 weken aan een stuk hebben zitten praten over vroeger.
De hele familie (ooms, tantes, neven en nichten) en alle belangrijke gebeurtenissen uit onze vroege jeugd passeerden de revue.

Je merkt dan samen, hoeveel je bijna vergeten bent en hoeveel vragen je eigenlijk nog aan je Vader en Moeder had willen stellen. Hoe zat dat ook al weer? Ik werd vernoemd naar de broer van opa … wie was dat eigenlijk, met wie was hij getrouwd, had hij ook kinderen, wat deed hij. En zo zijn er dan steeds meer vragen.

Dit alles resulteerde bij mij in een bepaalde honger naar kennis van de gegevens van mijn voorouders.
Herkent U dit, wilt u eigenlijk daarmee ook voorzichtig aan de slag?
Wel, sluit u dan aan bij ons zojuist opgerichte groepje beginners die elke eerste zaterdag van de maand op de Afdelingsbijeenkomst van de HCC!Almere/Het Gooi samenkomen van 10,00 tot 16,00 uur in Wijkcentrum Meentamorfose, Schokker 4 te HUIZEN.

In die bijeenkomsten gaan wij dan met een geweldig enthousiaste Vrijwilliger om 12,30 tot 13,30 u. bij elkaar zitten om in rust met elkaar te bespreken wat er alzo komt kijken bij het zoeken naar familigegevens, hoe je dat moet doen, waar je dat moet doen en welke opslagmothodes je eigenlijk dient toe te passen.
Ook ik ben een prille Beginner. Wij worden begeleid door Chris Mommenhof die aanbood ons te helpen.

De entree is gratis voor leden van de HCC!
Introduce’s en belangstellenden zijn van harte welkom. Dus kom eens kijken en meepraten.
Groeten Egbert van Engen, Regiocoördinator HCC!Beginners interessegroep.

Be Sociable, Share!

0 Antwoorden naar “Over ons !”


  • Geen Reacties

Antwoord achterlaten
Spring naar de toolbar